vrijdag 5 februari 2010

Ton Elias VVD Tweedekamerlid pleit voor een vrije postmarkt
Houdt uw relaties en gastsprekers een spiegel voor in de vorm van een cartoon.
Als persoonlijke gift en in een powerpointpresentatie te gebruiken.
Cartoon van Ton Elias  door ©Hugo Freutel in opdracht van de OPTA.

3 opmerkingen:

 1. Mijn dagindeling thuis is:
  Loop naar de deur om ca. 10.00 uur om de post uit de brievenbus te halen; om 11.30 uur blaft de hond, omdat er opnieuw post in de brievenbus wordt gegooid; om 13.00 uur blaft de hond om aan te geven, dat er weer post in de brievenbus wordt gegooid; dan blijft het stil die middag ondanks dat ik nog belngrijke post verwacht te ontvangen; ik begrijp er niets van en moet een telefoonnr. opzoeken om te achterhalen welk postbedrijf dit kan zijn.
  Normaal kan het overdag zijn, dat ik 4x de post moet ophalen, afgezien nog van de paar keer ook nog om de reclame uit de brievenbus moet halen.
  Wat is het moraal van dit verhaal?
  Er zijn nu door privatisering 4 pastbedrijven met hun eigen directie, kantoor en personeel om de concurrentie te bevorderen en prijzen te verlagen, maar de klant mag 3 tot 5 keer naar de brievenbus lopen. Wat een geweldig politiek initiatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Chris,

  Marktwerking heeft zijn voor en nadelen.
  De achtergrond van Ton Elias standpunt is meen ik dat hij vindt, dat de postmarkt geen andere keuze dan saneren op bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden. De postmarkt verliest elk jaar meer marktaandeel aan e-mail en andere digitale media.

  BeantwoordenVerwijderen